Lezárták a központi mentőállomás utcáját, csak a forgalommal szemben tudnak kihajtani

Lezárták a központi mentőállomás utcáját, csak a forgalommal szemben tudnak kihajtani

A félig lezárt Markó utca (Fotó: Országos Mentőszolgálat Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Jók megviccelték” a központi mentőállomás életmentőit – adta hírül az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) Facebook-oldala.

❗️“JÓL MEGVICCELTÉK” A KÖZPONTI MENTŐÁLLOMÁS ÉLETMENTŐIT❗️❓

A kontinens első épülete a Markó utcai Mentőpalota, amit már...

Közzétette: Országos Mentőszolgálat – 2021. március 9., kedd

Emlékeztettek: a Markó utcai Mentőpalotát már 135 éve is mentőállomásnak építettek és máig ezt a fontos szerepét tölti be, amit hatalmas forgalma miatt, mindenki ismerhet a környéken. – Ezért is különös, hogy éppen a Központi Mentőállomást nem értesítették arról, hogy a szomszéd ház építéséhez érkező daru miatt lezárták az utcából kiforduló mentők felvonulási útvonalát. Az első beteghez siető mentőegység ma reggel emelte magasra a szemöldökét a határozottan váratlan úttorlasz láttán és miután (a mögöttük felsorakozott autókkal együtt) visszatolattak egy teljes utcát, még vonulás közben értesítették a mentésirányítást, a mentőállomást és a mentőszolgálat biztonsági vezetőjét, aki percekkel később már a helyszínről kérte a rendőrség és az illetékes szervek segítségét ahhoz, hogy ez ne fordulhasson elő mégegyszer – írták.

Posztjukat azzal zárták: az útlezárás végeztéig – ami feltehetően napokig is eltarthat –, a mentők egyelőre csak forgalommal szemben tudnak kihajtani a Markó utcából. Ezért kérik, senki ne megszokásból vezessen a budapesti belvárosban.