Magyar Péter a jövő héten találkozhat Karácsony Gergellyel

Magyar Péter a jövő héten találkozhat Karácsony Gergellyel

Magyar Péter (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Jövő héten egyeztet egymással Magyar Péter és Karácsony Gergely – derült ki a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában. A  tervezett találkozásról a Telexnek adott hétfői videóinterjújában is beszélt a Tisza Párt elnöke. 

Ugyanakkor Magyar Péter jelezte, hogy nincs sok kedve a találkozóhoz azt követően, hogy a főpolgármester nemrég 200 millió forint jutalmat osztott ki a fővárosi cégvezetőknek. Hétfőn pedig a Közbeszerzési Döntőbizottság 200 millió forintos bírságot szabott ki a Budapesti Közlekedési Központra (BKK), amiért 2023-ban jogsértően bonyolítottak le egy busztendert. (Karácsony Gergely a közösségi oldalán jelezte, hogy most is bírósághoz fordulnak a rekordösszegű bírság miatt.) A Tisza elnöke azt ígérte, hogy személyesen rákérdez erre Karácsony Gergelynél. A Telexnek adott interjúból még az is kiderült, hogy a Tisza Párt a főpolgármester-helyettes személyére sem fog javaslatot tenni, és nem vállalják el a tisztséget, ha azt felajánlják neki.

Magyar Péter a Klubrádió műsorában kiállt az alelnöknek választott Radnai Márk rendező mellett, akiről a napokban megjelent, hogy kilenc évvel ezelőtt megfenyegetett egy színikritikust. Magyar szerint ez nem pontosan úgy és nem azért történt, ahogy a sajtóban írtak róla, Radnai szerinte karaktergyilkosság áldozata lett, és a szakmában senki sem hitte el, hogy az eset megtörtént.

Beszélt arról is, hogy már az első napon ötezren jelentkeztek a pártba, s újabb tisztújítás lesz, mire mindenki be tud lépni, aki akar. Kitért arra is, hogy szakértőkkel közösen írják a programjukat, nyaralni nincs ideje, és már most igyekeznek készülni a '26-os választásra, céljuk pedig továbbra is a kormányalakítás.