Magyar Péter Gulyás Gergelynek: „Kérlek, ne hazudjatok, legalább te ne”

Magyar Péter Gulyás Gergelynek: „Kérlek, ne hazudjatok, legalább te ne”

Magyar Péter (Fotó: Magyar Hang/Beliczay László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ötpontos sorvezetőt tett közzé Magyar Péter a Facebook-oldalán pár órával a csütörtöki kormányinfó előtt – szúrta ki a Hvg.hu. Ötből három pontját azzal a felütéssel indítja, hogy „kérlek, ne hazudjatok, legalább te ne”. Posztját azzal indítja, hogy ő nem háborúpárti. „Nem támogatom fegyverek szállítását Magyarországon keresztül” – írta, majd hozzátette, aggódik a kárpátaljai magyarságért és minden diplomáciai erőfeszítést támogat, „amely akár életük megóvásában, akár a kisebbségi jogaik visszaszerzésében segít”.

„De mondjuk ki újra, az agresszor Oroszország, ő a támadó fél. A háborút Putyin kezdte és ő tudja befejezni” – fogalmazott. Második pontjában állítja, hogy nem baloldali és nem is lesz az. „Nem mintha egy polgári demokráciában, akár konzervatívnak, akár baloldalinak, akár liberálisnak, akár jobboldalinak lenni szitokszó lenne. Tudod, milyen családból jövök, tudod miért harcoltam Veled 20 éve. Én ugyanaz az ember maradtam. Ha én baloldali vagyok, akkor hozzám képest Orbán Viktor egy tőről metszett szocialista és egyben államkapitalista. Elég megnézni kormányzása tizennégy évét” – írta. Kiemelte, hogy fontosnak tartja az illegális migráció elleni küzdelmet, a szigorú migrációs uniós politika kialakítását. Negyedik pontjában arról ír, hogy mindenki tudja, hogy „az ország éppen a csőd felé robog”, sőt, felszólította a kormányt, hogy „adjatok számot a magyar embereknek, hogy a júniusi választások után milyen brutális megszorításokra készültök”. Posztjában ismét írt arról, hogy az új kormány nyilvánosságra fogja hozni az ügynökaktákat. Ezzel szerinte adós az összes korábbi kormány, hiszen „eddig így nem derülhetett ki, hogyan és kik lopták szét első körben az országot 1990 körül és hogyan jött létre az a szűk hatalmi, gazdasági elit, amely azóta is uralja az országot”.

Végül azt kérte Gulyástól, ne akadályozzák, hogy csütörtökön délután nyilvántartásba vegye pártját, a Tisztelet és Szabadság Pártot. „Ne süllyedjetek Oroszország szintjére” – kérte a miniszteren keresztül az egész kormányt.