Magyar Péter: Manfred Weber a magyarok barátja

Magyar Péter: Manfred Weber a magyarok barátja

Manfred Weber és Magyar Péter Budapesten, 2024. június 14-én (Forrás: Magyar Péter/Facebookk)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbán Viktor „megint hazudik”, Manfred Weber pedig nem hungarofób, hanem a magyarok barátja – erről írt vasárnap délutáni Facebook-bejegyzésében Magyar Péter. A kormányfő a héten ment neki az Európai Néppárt elnökének, vélhetően nem függetlenül attól, hogy a pártcsalád felvette soraiba Magyar szervezetét. A miniszterelnök szerint Weber fő célja, hogy ártson Magyarországnak. „Amíg ő ott van, addig pontosan tudhatjuk, hogy egy magyarellenes vezető van az Európai Néppárt élén, és ott semmi jóra nem számíthatunk” – fogalmazott. Orbán azt mondta, Weber hatékony támogatása kellett ahhoz 2018-ban, hogy megindítsák Magyarország ellen a hetes cikkelyes eljárást.

A miniszterelnök vasárnap is kitett egy Weber-ellenes videót, a cél pedig ebből még egyértelműbbnek tűnik: a néppárti vezetővel közös mutatkozást próbálja sötét színben feltüntetni. „Weber gyűlöli a magyarokat”, közölte a kormányfő, hozzátéve azt is: „Manfred Weber maga is elismerte: ő nem a kormányt, hanem Magyarországot támadja. Egy ilyen emberrel nem lehet összefogni!”

Nem meglepő, hogy Magyar Péter értette is az üzenet célját, vasárnapi bejegyzésében úgy fogalmazva: „most épp azt főzték ki a gyűlöletkonyhájukban, hogy Manfred Weber, az Európai Néppárt elnöke, gyűlöli a magyarokat.” A Tisza Péter vezetője feltette a kérdést, hogy ha Weber tényleg hungarofób, akkor Orbán miért szavazta őt meg néppárti frakcióvezetőnek?

Magyar szerint Weber bajor emberként és politikusként egyértelműen a magyarok barátja, csupán elege lett az „ipari méretű korrupcióból, a propagandából és a saját szövetségeseiket semmibe vevő politikából”. Magyar szerint a kampány során azt is hazudták, hogy Weber támogatná a sorkötelezettség visszaállítását, de ez sem bizonyult igaznak, korábban pedig Kövér László és a KDNP szorgalmazott hasonlót. „Miniszterelnök Úr, én értem, hogy rendkívül frusztráló lehet, hogy amíg a Tisza képviselői ott ülnek a legnagyobb frakcióban, addig a Fideszt még a konzervatív frakció is kikosarazza, de ettől még nem kellene a csillagot is lehazudni az égről. Hogy lesz így elfoglalva Brüsszel, miniszterelnök úr?” – tette fel a kérdést Magyar Péter.