Magyar Péter vitára hívta Orbán Viktort és Gyurcsány Ferencet

Magyar Péter vitára hívta Orbán Viktort és Gyurcsány Ferencet

Magyar Péter a Kossuth téren 2024. április 6-án (Fotó: Magyar Hang/Albert Enikő)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nyilvános vitára hívta ki Orbán Viktort és Gyurcsány Ferencet is Magyar Péter. A NER-ből jövő, de azzal szembeforduló politikus szerint ugyanis a magyar emberek megérdemlik, hogy tisztán lássanak és úgy tudjanak dönteni a június 9-i választáson, hogy ismerik a három oldal vízióját Magyarország és a magyar emberek jövője kapcsán. A vitát a köztelevízió közvetíthetné szerinte, még azt is felvetette, hogy akár Hajdú Péter is vezetheti.

Magyar Péter azt is hozzátette, hogy a két politikus megbízhatja egymást is a vitában történő képviseletre, „hiszen mindenki tudja, hogy a három oldal valójában kettő”. Már a szombati tüntetésen elmondott beszédében is utalt erre. Azt mondta, hogy Gyurcsány a pillére a NER-nek, akivel Orbán Viktor mindig meg akar küzdeni. Magyarország azért nem jut semmire, mert a magyart a magyar ellenségévé tették, le kell győzni ezért a turáni átkot, a magyarok megosztottságát. Arról is beszélt, hogy június 9-e sorsdöntő nap lesz, „meg kell mutatnunk, hogy létezik erő, amely képes felvenni a harcot a NER-rel, és képes is legyőzni az Orbán és Gyurcsány által kiépített rendszert”.

A Demokratikus Koalíció már reagált is, szerintük a vita indokolt, a vita a demokraták világában szükséges. Amennyiben a vitakezdeményezés az európai parlamenti választásokra vonatkozik, Dobrev Klára, a DK-MSZP-Párbeszéd közös listavezetője áll rendelkezésre, amennyiben a kezdeményezés egy polgármester-jelölti vitáról szól, az adott település DK-s polgármester-jelöltje lesz Magyar Péter vitapartnere.