Már a szomszédban a koronavírus

Már a szomszédban a koronavírus

A koronavírus-fertőzésből kigyógyult Dr. Kung Jüe-feng vért ad az egyik vuhani klinikán 2020. február 18-én (Fotó: MTI/EPA/Featurechina/Cseng Jüan)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ausztria Tirol tartományában két koronavírusos-esetet jelentettek kedden délben (mindketten helyiek), és a horvát miniszterelnök, Andrej Plenkovic is beszámolt egy megbetegedésről országában, így Magyarország két közvetlen szomszédjánál is megjelent az új vírus.

Közben Olaszországban 283-ra emelkedett a megbetegedések száma, és a betegség már az ország legdélibb részén, Szicíliában is megjelent. Az olasz rendőrség figyelmeztetést adott ki: egyesek fals papírokkal igazolva magukat közegészségügyi alkalmazottaknak adják ki magukat, így jutva be a lakásokba, ahol pénzt és értéktárgyakat tulajdonítanak el.

Romániában is történt egy furcsa eset: közel háromszáz roma tért haza egy észak-romániai faluba Olaszországból a vírustól való félelmük miatt, de a határnál azt füllentették, hogy Németországból jönnek. A hatóságokat a helyi polgármester értesítette, aki attól tart- a hazatérő romák iskolába járó gyerekei megfertőzik a többi gyereket az új vírussal.