Már beszedték a reptéri boltból a Szívdobbanást

Már beszedték a reptéri boltból a Szívdobbanást

Könyvek a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. (Fotó: Hidvéghi Balázs Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ez gyorsan ment: Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő tegnap feljelentette a főispánnál a Liszt Ferenc Repülőtér egyik boltját, mára már leszedték az angol nyelvű könyvet a polcról.

A fideszes politikus ezt és így posztolta a Facebook-oldalára: „GYERMEKVÉDELMI ÜGYBEN TETTEM BEJELENTÉST! A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér egyik boltjában nyilvánvalóan öncélú homoszexuális tartalmat árusítanak a gyermekkönyvek között! Ezt Magyarországon törvény tiltja. A szükséges lépést megtettem az illetékes főispánnál”.

A politikus képet is posztolt, ám erről az derült ki, hogy a Heartstopper (magyarul a Szívdobbanás címmel árusítják – a szerk.) ifjúsági regények nem a gyerekkönyveknél, hanem azok alatt, az angol nyelvű köteteknél voltak olyan könyvek társaságában, mint Donald Trump fehér házi történetei, vagy éppen a A terror fogságában című politikai thriller – a könyv egyik szerzője a volt amerikai külügyminiszter, Hillary Clinton.

Az érintett bolt egyébként szintén egy multinacionális lánc tagja. Tizenegy évvel ezelőtt, a nyitáskor ezt írták róla a reptér honlapján: "Magyarországon elsőként a budapesti repülőtéren nyitott boltot a világhírű Virgin márka utazási kellékeket és elektronikai cikkeket kínáló üzlettípusa. Az új üzlet a hagyományos zenei, filmes és könyves kínálaton túl a szórakoztató elektronikai cikkek és utazási kellékek széles választékával várja az utazó közönséget. A Virgin bolt megnyitása azért is fontos lépés a repülőtér életében, mert éppen ez a termékcsoport hiányzott eddig a Budapest Airport kereskedelmi kínálatából.”

Olvasónk szerda reggel repült Ferihegyről, és azt tapasztalta, hogy már be is szedték a kérdéses könyveket. Az eladók arról számoltak be neki, hogy a polcokról le kellett szedniük a kérdéses könyveket és most a raktárban őrzik azokat. Azt nem tudták megmondani, hogy kinek az utasítására kérte ezt tőlük a boltvezető.

Címkék: könyv, reptér