Már megszokásból tisztogatnak karácsony előtt a közmédiánál

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Közös megegyezéssel távozott posztjáról Szabó Edina, a közszolgálati Duna TV csatornaigazgatója, Orbán Viktor egykori sajtósa – adta hírül a 444.hu. Szabót a bírósági végzés alapján hírhamisítónak nevezhető Papp Dániel vezérigazgató bocsátotta el. A NER évi 90 milliárdból finanszírozott közmédiájában az új seprő is jól söpör, igaz most már szinte csak olyanokat tudnak kirúgni, akiket többnyire az Orbán-rezsim médiahuszárjai vettek fel az elmúlt nyolc évben.

Még nem tudni, hogy Szabó Edinának terem-e majd babér a jobboldali médiumokat a héten gömböcként magába nyelő gigaholdingnál, nem túl jó ajánlólevél számára, hogy ujjat mert húzni Papp Dániellel a Duna TV megújításával kapcsolatos koncepcióinak megvédése során, ezek állítólag nem nagyon nyerték el a felülről irányított médiához nyilvánvalóan jobban értő Papp tetszését.

Pedig Szabó Edina ugyancsak megbízható, kipróbált kádernek számít a jobboldali sajtóban. Egyebek mellett 2010 előtt hosszú éveken át Orbán Viktor legszűkebb stábjához tartozott, ellenzéki időkben a Fidesz-hű Hír TV-nél bizonyított, de dolgozott Schmitt Pál sajtótitkáraként is.

Papp megszüntette Belénessy Csaba volt MTI-vezérigazgató tanácsadói szerződését is. Az érintett ezt megerősítette a 444-nek: „három vezérigazgató igényt tartott rám, a negyedik most nem.”

Váltás történt a kontrolling osztály élén is: Bíró Anikót is elküldték, papíron közös megegyezéssel, és közvetlen beosztottjai közül is többen távoznak.

A hirado.hu szerkesztőségében is többeknek megköszönték a munkát. Legalább hat, az egyik érintett szerint összesen nyolc munkatársat küldtek el. A hivatalos indokolás szerint az online közmédia oldalait működtető Új Média és Teletext Kft. megszűnik, illetve beolvad az MTVA-ba. Ez a legfigyelemreméltóbb döntés a közmédiánál. Ugyanis a cégbe éppen három évvel ezelőtt szervezték ki a közmédia online oldalának működtetését. A kiszervezés 2015 karácsonya előtt se a hatékonyabb működést célozta, hanem apropót teremtett az elbocsátásokra. Akkor is legalább nyolc embert küldtek el „kiszervezés” címén. Azt megelőzően a hirado.hu munkatársainak fél éven belül az MTI, a Duna Zrt. és az MTVA is a munkáltatója volt, mielőtt az el nem küldötteket az Új Média és Teletext Kft.-be ki nem szervezték .

A munkatársak már fásultan vették tudomásul, hogy minden karácsony előtt azzal köszönik meg az éves munkájukat, hogy a családfenntartó munkatársaknak rettegniük kell a várható, kiszámíthatatlan indokok alapján történő elbocsátások miatt.

Címkék: média, elbocsátás, MTVA