Már nem Tóth Csaba vezeti a zuglói MSZP-t

Már nem Tóth Csaba vezeti a zuglói MSZP-t

Tóth Csaba (Képernyőfelvétel: Tóth Csaba / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy ideje már nem Tóth Csaba az MSZP zuglói vezetője – vette észre a Népszava. A XIV. kerületi szervezet ugyanis nemrég arról számolt be, hogy „ismételten” a helyi önkormányzati képviselőt, Sokacz Anikót választották meg elnöknek. Arról eddig nem lehetett hallani, hogy Tóth távozott volna, március óta pedig ez volt az első bejegyzés a zuglói MSZP oldalán. A Népszava megkeresésére közölték, hogy Tóth Csaba már szeptemberben lemondott, ezután választották meg Sokaczot. Volt viszont közben egy teljes tisztújítás is a pártban, így egy hónap alatt kétszer is az önkormányzati képviselő került a szervezet élére.

Tóth Csabáról egy ideje már nem nagyon lehetett hallani, pedig a személye néhány éve még központi kérdés volt az ellenzéken belüli megegyezést illetően. Hadházy Ákos és az őt támogató Momentum nem voltak hajlandóak elfogadni a személyét, szemben több másik párttal.

Karácsony Gergely főpolgármester eközben korábban arról beszélt, hogy parkolási ügyben a helyi MSZP és a Fidesz alkut kötöttek. Sőt, azt is mondta egy kiszivárgott hangfelvételen: az MSZP-s politikus többször is megfenyegette a családját. Tóth korábban a Vas megyei MSZP-ben nyomult, ahol a tagfelduzzasztós botrányt hosszú vizsgálat követte, majd megjelent Zuglóban, ahol aztán lezajlott ugyanaz a folyamat. Tóth 2010-től országgyűlési képviselő lett, a zuglói közéletet pedig hosszú ideig meghatározta még, ki miként viszonyul hozzá és a szintén MSZP-s Horváth Csabához.