Weiner Sennyey Tibor

A gondolatok szabadságáról

A gondolatok szabadságáról

Nagy szükségünk van a közelgő vész előtt néhány olyan emberre, amilyenné te is lehetsz: szabad, felnőtt és felelős emberekre. A világ a szemünk láttára hagyja hátra kamaszkorát, dühöng, téved, hazudik.
A méhesház álma – Kerti levelek II/2.

A méhesház álma – Kerti levelek II/2.

Számomra ez nagy lépés egy olyan világ felé, ahol az ember és természet kapcsolata szorosabb, őszintébb, okosabb, ahol a világválságra jobb válaszokat találunk, egyénileg és közösségileg is, ahol a beporzók védelme, szerepe, fontossága nem kérdés.
Az írásról – Kerti levelek II/1.

Az írásról – Kerti levelek II/1.

Megérthetjük-e mi egymást, magyarok? Most, hogy újra írhatok ide neked öthetente egy-egy kerti levelet, újra megpróbálom, hátha megértjük egymást. De ahhoz tudnunk kellene, hogy mi az az írás. Miért írunk? Hogyan írunk?
Elmondani a méheknek

Elmondani a méheknek

Hogy a méhek „értik-e”, amit „mondunk” nekik, azt nem tudom. Arról azonban több feljegyzést is találtam, hogy nemegyszer fordult elő az, hogy fél vagy egész állomány pusztult el a méhész halála után.
Mi a magyar?

Mi a magyar?

Meg kell tanítani olvasni és az olvasást szeretni az embereket, s akkor a magyar és világirodalom egészen elképesztő kincsestára felnyílik, hihetetlenül gazdag és új horizontokat tárva fel.