Orbán szerint 2022 májusában a járvány és a háború előtt jártunk

Orbán szerint 2022 májusában a járvány és a háború előtt jártunk

Orbán Viktor a Néprajzi Múzeum kiállításának megnyitóján (Forrás: YouTube/Orbán Viktor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Két és fél évvel ezelőtt, 2022 májusában még a járvány, az orosz-ukrán háború és az infláció előtt jártunk – ezt fejtegette csütörtökön a Néprajzi Múzeum állandó kiállításának megnyitóján Orbán Viktor. A miniszterelnöki bakit a 444 szúrta ki, ahogy azt is, hogy utólag a kormányfő honlapján megpróbálták kijavítani az érintett részt. Az sem sikerült.

A miniszterelnöki csatornára feltöltött videóból eközben kivágták az érintett rész elejét, de, mint a Telex megjegyezte, a HírTv és a közmédia Youtube-csatornáján még az eredeti változat szerepel.

Orbán a beszédben úgy fogalmazott: „Nagyjából két és fél éve, 2022 májusában jártunk itt utoljára. Akkor nyitottuk meg az új Néprajzi Múzeumot, vagyis ezt az épületet. Ha visszaemlékeznek, akkor az még a nagy menetelés időszaka volt, akkor még a covid előtt voltunk, a járványok előtt, a háború előtt, a szankciók előtt és az infláció előtt.”

Az újraírt változat már ez lett: „Ha visszaemlékeznek, akkor az még a nagy menetelés időszaka volt, akkor még a covid után voltunk, a járványok után, a háború előtt, a szankciók előtt és az infláció előtt.”

A mondatnakpersze ebben a megfogalmazásban, még ha igaz volna, sem lenne semmi értelme. De még csak nem is igaz: 2022 májusában három hónappal voltunk az orosz-ukrán háború kirobbanása után, és már az első szankciós csomagot is elfogadták.