Bontani kezdték a Tündérhegyi Pszichiátria épületét, hogy „hülye lakópark” épülhessen

Bontani kezdték a Tündérhegyi Pszichiátria épületét, hogy „hülye lakópark” épülhessen

Kovács Gergely (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Azért ez tényleg hihetetlen. Annak ellenére, hogy védettség alatt áll a Tündérhegyi Pszichiátria épülete, a tulajdonos fogja magát és épp elbontja, tök jogszerűtlenül, hogy felépíthesse a hülye lakóparkját – számolt be Facebook-posztjában Kovács Gergely, a XII. kerület MKKP-s polgármestere. 

A Szilassy úton álló Preisich Szanatórium épületéről van szó, amely elővédelem alatt áll, zajlik az értékvizsgálati folyamat 2026-os határidővel – ennek lezárultáig nem lenne szabad hozzányúlnia a tulajdonosnak az épülethez. Bár korábban a tulajdonos képviselője azt írta Kovácsnak, hogy „veszélytelenítés keretében romok és veszélyes hulladékok eltakarítása és elszállítása, valamint tereprendezés, minimális földmunka zajlik”, a polgármester a helyszínen arról értesült, hogy már az épület bontásának is nekiláttak. Kovács Gergely azt ígérte, hogy a kormányhivatal bevonásával mindent megtesznek a bontást leállításáért. 

Az ingatlan jelenleg a Tündérhegy 2023 Kft. tulajdonában van – írja a HVG –, amely mögött a Hearts Vagyonkezelő Alapítvány és a HoldOn Investment Kft. áll. Előbbi a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő korábbi vezetője, Szivek Norbert családjának érdekeltsége. – Ezek után nyilván mi sem leszünk barátságosak, jön a telekre és valamennyi kerületi Szivek-érdekeltségre a változtatási tilalom – tette hozzá a kutyapárti polgármester.