A hétvégén is összeomlott a 44-es vasútvonal

A hétvégén is összeomlott a 44-es vasútvonal

KÉPÜNK ILLUSZTRÁCIÓ. Az M1-es autópálya leállósávjában veszteglő vonatpótló busz 2023 október 13-án. (Fotó: Olvasónk)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ezt a hétvégét sem bírta ki a 44-es vasúti vonal, amely korábban már több alkalommal is összeomlott, augusztus 27-én még csak vonatpótló autóbuszokat sem küldve a kimaradt járat helyére.

A mostani, október 12-13-ai hétvége az utóbbi szempontból legalább jobban alakult, a Pusztaszabolcs-Székesfehérvár-vonalon haladó S440-es vonatok helyett buszok közlekedtek. Októberben egyébként már három hasonló nap volt korábban.

A Mávinform szombaton azt közölte, hogy az aznap este nyolckor Pusztaszabolcsról induló járat helyett pótlóbusz közlekedik, Zichyújfalu és Seregélyes megállókon áthaladva. Vasárnap reggel szintén busz szállította az utasokat az érintett vonalon.

 Már augusztusban is számos alkalommal volt probléma, többek között járműhiba az érintett szakaszon, és úgy néz ki, a Székesfehérvár és Pusztaszabolcs között rendszeresen utazók továbbra sem lélegezhetnek fel.