Márki-Zay: az elmúlt évtizedek egyik legkegyetlenebb megszorító csomagját kapta az ország karácsonyra

Márki-Zay: az elmúlt évtizedek egyik legkegyetlenebb megszorító csomagját kapta az ország karácsonyra

Márki-Zay Péter (Fotó: Hódmezővásárhely önkormányzata)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„755 milliárdos kiadáscsökkentő csomagot jelentett be a Pénzügyminisztérium”. Ez a rövid hír, de ami mögötte van, az elkeserítő. Elmondom, mit kapott karácsonyra az ország: az elmúlt évtizedek egyik legkegyetlenebb megszorító csomagját – írta csütörtök este közösségi oldalán Márki-Zay Péter összellenzéki miniszterelnökjelölt.

A Facebookra feltöltött videóban arra reagált, hogy a kormány kamatstopot és 750 milliárd forintos spórolást jelentett be.

– Az a gonosz és embertelen politika vezetett ide, ami a gyenge forintra, az alacsony bérekre, a munkavállalói jogok semmibevételére és egy vékony milliárdos kiváltságos kaszt támogatására épült. Ennek beismerése a most bejelentett brutális megszorító csomag, ami a második egy héten belül – fogalmazott a politikus.

Mint írja, az infláció az egekben, 370 forint egy euró, a román bérek is megelőzték a magyart, miközben a költségvetés hatalmas hiánnyal küzd, a rendszer kegyeltjei pedig külföldre lapátolják a magyarok pénzét. – 2021 karácsonyára ezt tették Magyarországgal – szögezte le.

Szerinte a megszorításokra nem került volna sor, ha Magyarországnak olyan kormánya lenne, amely nem lop, hanem a pénzt az embereknél hagyja.

– A legkorruptabb, a legszegényebb és a Covidban is a leghalálosabb ország Magyarország. Ez Orbán Viktor igazi öröksége – tette hozzá videójában.