Márki-Zay Péter: Már készül a közös ellenzéki program

Márki-Zay Péter: Már készül a közös ellenzéki program

Márki-Zay Péter (Fotó: Halász Nóra/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Már ebben a pillanatban is készül az a program, amely mögé felsorakozhat a teljes ellenzék – ezt mondta a Hírklikknek adott interjújában Márki-Zay Péter. Hódmezővásárhely polgármesterének elmondása szerint több munkacsoport van, amelyekbe minden ellenzéki párt delegált képviselőt.

– Már dolgozunk a rendszerváltás új alkotmányán, amelyet a teljes ellenzék tud támogatni, ezen kívül egy új választójogi törvényen, illetve egy versenyképes egészségügyi, színvonalas oktatási és gazdasági programot is készítünk – mondta a politikus. Néhány konkrétumot is elárult, így például azt az elképzelést, hogy mindenekelőtt az ország érdekében bevezetnék az eurót.

Beszélt a kormányzati kommunikáció slágertémájáról, a bevándorlásról is. Azt mondta, hogy megtartanák a kerítést, de felülvizsgálnák a Fidesz által betelepített migránsok ügyét. Külön kiemelte Nikola Gruevszkit azzal, hogy „semmi keresnivalója nincs ebben az országban a kormány által becsempészett, elítélt macedón miniszterelnöknek, Gruevszkinek, vagy az orosz maffiózóknak”. – De jó, ha tudják: ha leváltjuk a Fideszt, akkor nem több, hanem kevesebb migráns lesz Magyarországon, mert az említett bűnözőket eltávolítjuk az országból – fogalmazott.

Márki-Zay Péter nemrég már óvatosan bejelentkezett a miniszterelnök-jelölti előválasztásra, egyúttal sérelmezte, hogy Karácsony Gergely főpolgármester nem kíván beleállni a harcba. Ám így is felsorolt többeket, akikkel szívesen versenyezne, így például Dobrev Klárát, Jakab Pétert, Vona Gábort vagy éppen Bod Péter Ákost.