Másfél órán át oltották a halálos háztüzet Kondoroson

Másfél órán át oltották a halálos háztüzet Kondoroson

Képünk csak illusztráció! Mercedes 1124 Rosenbauer TLF tűzoltóautó (Fotó: Wikipédia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Négy járművel kellett kiszállniuk a tűzoltóknak szombat este tizenegykor Kondoroson, miután jelzés érkezett egy kigyulladt épületről. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleménye szerint egy száz négyzetméteres családi ház, valamint a hozzáépített ötven négyzetméteres melléképület égett a Rákóczi Ferenc utcában. Az ott élő három embernek sikerült kimenekülnie, egyikük viszont visszament, és megpróbálta eloltani a lángokat. Az idős férfit már a tűzoltóknak kellett kihozniuk, az életét nem tudták megmenteni. A másik két lakót is kórházba kellett szállítani.

Másfél órán át oltották az égő házat, amely végül teljesen lakhatatlanná vált. A katasztrófavédelem tűzvizsgálatot indít annak eldöntésére, mi is okozta a tragédiát. Egyben felhívja a figyelmet arra: amennyiben kigyullad egy épület, csak akkor próbáljuk a tüzet oltani, ha azzal nem kockáztatjuk saját testi épségünket. Épülettűz esetében a legfontosabb azonnal elhagyni a helyszínt, segíteni másoknak is kimenni, majd hívni a 112-es segélyhívószámot.