Péntek óta szünetel az MBH Bank számos szolgáltatása

Péntek óta szünetel az MBH Bank számos szolgáltatása

A Budapest Bank egyik fiókja Cegléden (Fotó: Globetrotter19/Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Napok óta nem működik a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó MBH Bank több szolgáltatása. Noha a pénzintézet korábbi tájékoztatása szerint kedden délre ígérte a bankszünnapok végét, cikkünk írása idején (délután fél 4-kor) sem működnek a bank internetes szolgáltatásai. Erre a közösségi oldalakon is panaszkodnak az ügyfelek; lapunkhoz eljutott információk szerint egy ügyfél telefonos érdeklődésére azt a tájékoztatást kapta, hogy még türelmet kérnek.

A banki szolgáltatások leállásának hátterében az MBH Bank létrejöttére visszavezethető informatikai átállás van. Az MBH ugyanis az MKB Bank, a Takarék csoport, illetve a Budapest Bank egyesülésével jött létre. Az integráció része az informatikai rendszerek harmonizálása is, amelyet szeptember-október fordulójára időzítettek. Emiatt szeptember 29. (péntek) 12:30 és október 3. (kedd) 12:00 között részleges és teljes bankszünnapokat jelentettek be. Mint közleményükben írták, ezen időszakban fennakadások lehetnek a bank egyes szolgáltatásainak működésében. Ugyanakkor a digitalizált kártyahasználatot és az ATM-hálózaton keresztüli készpénzfelvételt a leállás alatt is biztosítják.

A bank közösségi oldalán megjelent kommentek között van, aki a szolgáltatáskieséssel járó informatikai átállás időzítését kifogásolta. „Az átállást pont hónap elejére rakják és 3 naposra [hirdetik]. Mikor mindenki várja ilyenkor a fizetést és minden más utalást. Miért nem lehet a hónap végére tenni?” – kérdezte egy hozzászóló. Az MBH Bank közösségi média csapata válaszában megismételte a korábbi tájékoztatásban leírtakat, és kitértek arra, hogy a május 1-jén az ország második legnagyobb hitelintézete jött létre, a fúzió része az informatikai átállás is a jobb kiszolgálás érdekében.

Az ügyben megkerestük a pénzintézetet, egyebek mellett arról érdeklődtünk, hogy meddig tart még az informatikai művelet, mikortól működnek a bank online szolgáltatásai. Cikkünk publikálása után megérkezett az MBH Bank tájékoztatása, amelyet teljes egészében közlünk:

„A 2023. szeptember 29. és október 3. közötti időszakra meghirdetett informatikai átállás sikeresen lezajlott. Fiókjaink ma délben teljes funkcionalitással megnyitottak. Ügyfeleink egy része jelenleg a túlterheltség miatt tapasztalhat fennakadásokat az elektronikus csatornáinkra való belépéskor. Kollégáink nagy erőkkel dolgoznak a hiba elhárításán, hogy az ügyfelek mielőbb újra fennakadások nélkül használhassák ezeket a felületeket.”