Megállt az élet a vírus miatt egy Vas megyei településen

Megállt az élet a vírus miatt egy Vas megyei településen

Szentpéterfa, Polgármesteri felhívás (Forrás: Szenhtpéterfa Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Covid-járvány Szentpéterfán kritikus méreteket öltött, halottaink vannak. Kérem, hogy mindenki maradjon otthon, csak halasztást nem tűrő esetben hagyják el otthonaikat! – idézi a nyugat.hu a Vas megyei település polgármesterének Facebook-posztját. A mintegy ezerfős település hivatalos Facebook-oldalán napok óta jelennek meg a vendéglátó egységek közleményei, hogy nem nyitnak ki a súlyos járványhelyzetre való tekintettel, ugyanakkor a Nemzeti Dohánybolt továbbra is nyitva tart. 

A Vaol.hu tudósítása szerint szerdára negyven fertőzöttről beszéltek a faluban, úgy tudják, közülük hárman életüket vesztették. A településen egyetlen kisbolt kivételével gyakorlatilag minden zárva van. A nap nagy részében kihalt a falu, üresek az utcák. Igaz, nincs is hová menni, bezárt a templom, a bölcsőde, a kultúrház, a bolt, a kocsma és az étterem is, ám az élet mégsem állt le. A helybéliek szerint nagyjából két hete kezdődött a baj, egyre többen lettek betegek, a számuk azóta is folyamatosan nő.

Az esetről az RTL Klub is hírt adott. A polgármester telefonon azt mondta a csatornának, hogy segítséget várnak a hatóságoktól, mert nem tudják kontroll alatt tartani a járványt. Hivatalosan arról nem kaptak tájékoztatást, hogy hány fertőzött van a faluban.