Megfojtotta várandós élettársát egy szabolcsi férfi

Megfojtotta várandós élettársát egy szabolcsi férfi

Rendőrség (Fotó: Police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vádat emelt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség egy férfi ellen, mert megfojtotta terhes élettársát – tudatta a vádhatóság az MTI-vel. A 30-as évei elején járó férfi Nyírkátán, élettársi kapcsolatban élt a sértettel. A férfi féltékenysége miatt gyakori voltak köztük a veszekedések, a férfi többször bántalmazta élettársát, de a nő nem tett feljelentést.

Május 24-én a pár ismét összeveszett, ezért a nő az egyik közelben lakó barátnőjéhez költözött. Három nappal később, hajnali 3 óra körül a vádlott az utcáról figyelte a lakóházat. Amikor élettársa kijött, és a házigazdával a ház mellett beszélgetett, a férfi indulatosan kiabálva, egy 15 centiméteres pengehosszúságú késsel bement az ingatlan udvarára, és élettársát a hajánál megragadva a falu szélre vonszolta, ahol többször megütötte, kétszer megvágta, majd kivette nadrágjából az azt rögzítő zsinórt, és azzal megfojtotta a 20 hetes terhes nőt. A férfi a rokonainál bujkált, mikor a rendőrség elfogta.

A főügyészség a férfit emberöléssel és a sértett sanyargatásával, felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértésével vádolja. Az ügyészség azt indítványozza, hogy ha a vádlott az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz, a bíróság ítélje 15 év börtönre és 10 év közügyektől eltiltásra – tudatták közleményben.