Megfosztották kántori posztjától a nőt, aki Balog lemondását követelte

Megfosztották kántori posztjától a nőt, aki Balog lemondását követelte

Balog Zoltán bejelentése (Forrás: Magyarországi Református Egyház/Youtube)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Balog püspök a Ref. Egyházat a jelenlétével lehúzza és lejáratja, mondjon le!” – ezt írta ki pár hete a tököli református kántor, Vargha Anikó saját Facebook-oldalára. Vargha ma már nem kántor Tökölön – számolt be az RTL Híradó. „Úgy érzem, hogy Balog püspök az egész országra annyira rányomta a bélyeget, hogy Tökölnek is éreznie kell, hogy ez nincs rendben” – mondta a Híradónak Vargha Anikó. A kántor azt mondja, először csak arra kérték, finomítsa a posztját, ezt meg is tette. Utána azonban egy presbiteri ülésen úgy döntöttek, hogy megválnak tőle. „Öt-egy arányban szavazták meg, hogy ne legyek kántor. Most nincs kántora a gyülekezetnek.”

A Híradó megkérdezte a gyülekezet lelkészét, aki csak annyit árult el, hogy Vargha Anikó már valóban nem a gyülekezet kántora. Hogy miért, azt nem mondta meg, úgy fogalmazott: ez csak a gyülekezetre tartozik. Vargha Anikó úgy döntött, hogy amíg Balog Zoltán a Dunamelléki Egyházkerület vezetője, felfüggeszti a tagságát a tököli református egyházközségben. Balog Zoltán egykori miniszter volt az, aki lobbizott a pedofilsegítő K. Endre kegyelmi kérvénye érdekében az ügybe azóta belebukott Novák Katalin korábbi államfőnél. Balog Zoltán püspöki posztját megőrizte az egyházban, zsinat lelkészi elnökségéről azonban lemondott.