Meghalt egy ember a TEK akciója közben

Meghalt egy ember a TEK akciója közben

Képünk illusztráció! A Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai Budapesten, a Nyugati pályaudvarnál 2016. december 20-án. (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Életét vesztette egy férfi, miközben a rendőrök és a Terrorelhárítási Központ (TEK) éppen intézkedett vele szemben. Egyelőre kevés a részlet, sok a kérdés a történtekkel kapcsolatban.

A TEK egy szűkszavú közleményt jelentetett meg, amely szerint „rendőri intézkedés során vesztette életét 2020. június 17-én 6 óra 47 perckor egy 55 éves magyar állampolgár Salgótarjánban”.

Mint írták, a TEK reggel hat órakor kezdte meg a gyanúsított elfogását a Készenléti Rendőrség Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztály eljárásában. A terrorelhárítókat azért kérték fel, mert okkal volt feltételezhető, hogy a férfi lőfegyverrel rendelkezik.

A közlemény szerint „a gyanúsított az intézkedés közben eszméletét vesztette”. A TEK műveleti egységének helyszínen tartózkodó mentőtisztje azonnal megkezdte ellátását, majd újraélesztését, ám a gyors és szakszerű orvosi beavatkozás ellenére a férfi életét vesztette.

A haláleset vizsgálatát a rendőrség igazságügyi szakértők bevonásával folytatja.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a férfit mivel gyanúsították, ahogyan kérdés egyelőre az is, hogy milyen rendőri intézkedés zajlott és mi történt, aminek következtében a férfi elveszítette az eszméletét.

Frissítés:

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) délután azt közölte a történtekről, hogy a rendkívüli haláleset miatt a készenlétes ügyész kora reggel megjelent a közigazgatási eljárás keretében megtartott szemlén és személyesen vizsgálódott az ügyben. Az eddigi adatok szerint a halál oka egyértelmű, az ügyben rendőri mulasztás nem történt – írták, hozzátéve: a rendelkezésre álló információk szerint nem merült fel olyan tény vagy körülmény, amely az ügyészségi eljárás megindítását indokolná.