Megindult a harc a TV2-ért

Megindult a harc a TV2-ért

Andy Vajna és Vajna Tímea (forrás: Vajna Tímea/Instagram)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Október közepén tartották a TV2 megújult menedzsmentjének első ülését, ezen pedig már az igazgatóságba frissen delegált Vaszily Miklós is részt vett – derül ki a 444 cikkéből. Az MTVA korábbi vezérigazgatóját egyébként nemrég az Echo TV élére is kinevezték, a jogászok pedig azóta mindent megtettek, hogy a két pozíció ne legyen összeférhetetlen. A TV2 menedzsmentjében azt az Antal Kadosát váltotta Vaszily, akiben az Echo TV-ből eltávolított Csík Zoltánhoz hasonlóan megingott a bizalom.

A 444 úgy tudja, Vaszily érkezését nem fogadták örömmel a TV2 igazgatóságában, miután ott jórészt Andy Vajna és Habony Árpád emberei ülnek. A menedzsmentben Dirk Gerkens és Rákosi Tamás mellett ott van a Habony-Rogán-kör jogásza, Horváth Balázs is. Az IT-ben megtaláljuk még az Ezüsthajó Kft. korábbi vezetőjét, Várnai Tamást. A szintén IT-tag Barna Zsoltot viszont Csányi Sándor bizalmasaként ismerik.

Vajna Timi - tettes vagy áldozat? - Magyar Hang

Vajna Timi ugyanabba a dilemmába hajszolja a hazai bulvárfogyasztókat, amelybe az X-Faktor előválogatói. Ott rendszerint az a súlyos morális kérdés vetődik fel, hogy az épp színpadon égő kulturális hulladék vajon az előadó rossz ízlésének és önreflektálatlanságának eredménye-e, vagy inkább valamilyen mentális zavar tünete.

A tulajdonosváltás január végéig zárulhat le, de azt még nem tudni, az érkező Mészáros Lőrinc mikor és kikkel tölti fel a menedzsmentet. A 444 úgy tudja, a legoptimistább becslés alapján is a TV2 nagyjából húsz százalékát tarthatja meg a filmügyi kormánybiztos, az irányításról pedig azonnal le kell mondania. Hiába nyugtatta október közepén azzal a kedélyeket Vajna, hogy a TV2 vezetésében nem lesz változás, a döntés nemigen lesz az ő kezében.

Ugyanakkor a teljes átállás időbe kerülhet, mivel a jelenleg életben lévő nagy értékű sport- és filmjogi szerződéseket nem feltétlenül venné a nyakába az új vezetés. Jövőre így még feltehetően nem lesz a nagy központi médiaholding része a csatorna.

444: Mészáros Lőrinc átveszi a TV2-t, vége lesz Andy Vajna médiabirodalmának - Magyar Hang

Valószínűleg heteken belül, de még biztosan az idei évben átveszi Andy Vajnától a TV2 Média Csoport Zrt. irányítását Mészáros Lőrinc egyik nagyvállalata. A vevő az Opus Global Nyrt. szárnyai alatt működő Opus Press Zrt., a Mészáros-féle médiabirodalom fő zászlóshajója, a Mediaworks Hungary Zrt. tulajdonosa lehet - írja a 444.hu.

Jövő év végéig tulajdonosváltás várható a TV2 reklámidejét értékesítő Atmediánál is. A céget még 2016-ban vette meg a Habony Árpád hitelezőjeként ismert Tombor András, akihez egyébként a Mandiner is tartozik. Az Atmedia jó éveket zárt, 2016-ban 1,1 milliárdos, egy évvel később pedig 800 milliós adózott hasznot termelt. Tavaly év végén így a Mészáros-kör is bevásárolta magát a cégbe az Opus Global által kezelt magántőkealap, a Status Capital révén.