Megölte kisgyerekeit, majd magával is végzett egy férfi

Megölte kisgyerekeit, majd magával is végzett egy férfi

A rendőrség által közreadott kép a helyszínelésről

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Családi veszekedésről kaptak bejelentést a rendőrök pénteken délelőtt, végül egy tragédiával szembesültek. A rendőrségi oldalon található tájékoztató szerint a tatabányai helyszínre kiérve az fogadta őket, hogy a lakásban élő férfi megölte 9 és 7 éves gyermekét, majd önmagával is végzett.

Egyelőre több információt nem árultak el, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság a történtek pontos körülményeit büntetőeljárás keretében vizsgálja.

Néhány hete Győrben ölte meg egy férfi gyermekeit. Mint kiderült, bár 2017 végén 5 év fegyházra ítélték, alig két évvel később már szabadlábon is volt jó magaviseletre hivatkozva, a szülői láthatás jogát pedig gyakorolhatta. Egy hétvégén a láthatás során agyonverte 13 éves nevelt lányát, illetve 10 éves fiát a 6 éves lánya szeme láttára, majd magával is végzett.

Varga Judit igazságügyi miniszter a történtek után a Facebook oldalára feltöltött imázsfilmben jelentette be, milyen szigorításokat terveznek. Később Orbán Viktor miniszterelnök is felemelte a szavát. Jogszabályi változásokat kért annak érdekében, hogy ha valakit gyilkossági kísérletért elítéltek, ne jöhessen ki a büntetés letelte előtt. – Ki engedi ki előbb, milyen alapon? – tette fel a kérdést.

Pszichiátriai kezelés alatt állt az apa

Időközben az állami hírügynökség megtudta, hogy a veszekedés után az anya elment otthonról. Így az apa egyedül maradhatott a két gyermekével a lakásban. A 7 és 9 éves fiút a kiérkező rendőrök megpróbálták újraéleszteni, de nem jártak sikerrel. Az MTI szerint a tette után magával is végző 40 év körüli apa pszichiátriai kezelés alatt állt.