Megrohamozták a boltokat a kormányfői bejelentést követően

Megrohamozták a boltokat a kormányfői bejelentést követően

Üres húspult a solymári Auchan áruházban (Fotó: Facsinay Kinga/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem sokkal azután, hogy Orbán Viktor miniszterelnök újabb, a koronavírus-járvány miatti korlátozó intézkedéseket jelentett be, roham indult az élelmiszerüzletekben. Annak ellenére csapott az egekbe az élelmiszerek iránti érdeklődés, hogy a mostani korlátozások az élelmiszer üzleteket nem érintik.

Tapasztalataink szerint a mostani roham célpontja nem a száraz és tartós élelmiszerek voltak, mint egy héttel ezelőtt, hanem inkább a tőkehúst (darabolt és szeletelt húsok, egész és darabolt baromfi) keresték a vásárlók. A solymári Lidlben például valamikor egy óra után már legfeljebb mutatóban maradt valami a húspultban, holott szombaton még tele voltak. Egyébként is jellemző volt, hogy egy-két kivételtől eltekintve a nagyobb bevásárló kocsikat használtak a vásárlók, azt is teljesen telepakolták, holott máskor sokan a kisebbet választják. Ugyanakkor a feldolgozott hústermékekből nem volt hiány, amiből vásároltak is az emberek. De más termékek is igen kelendőek voltak, bár olyan hatalmas igény nem mutatkozott irántuk, mint a húsok iránt, így ezekből nem mutatkozott hiány. A hétköznap szokásos egy-két pénztár duplája dolgozott folyamatosan, s így sokat kellett várni a fizetés előtt.

Hasonlókat tapasztaltunk az Auchan Pilis áruházban. Húst legfeljebb mutatóban találtak az emberek a pultban, feldolgozott hústermék viszont volt bőven. Itt ugyancsak hatalmas sorok kígyóztak a pénztárak előtt, pedig sokkal több egység volt nyitva, mint egy átlagos hétfőn. Bevásárlókocsik itt is teljesen tele voltak, ezért a szokásosnál lassabban haladtak a sorok, pedig a pénztárosok – akik egyébként már egy hete védőkesztyűben dolgoznak – gyorsan dolgoztak.