Megszólalt a nyíregyházi kórház a két kismama haláláról

Megszólalt a nyíregyházi kórház a két kismama haláláról

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A napokban bejárta a magyar sajtót a hír, miszerint két nap leforgása alatt két frissen szült kismama is életét vesztette a Nyíregyházi Kórházban. Az intézmény a Gyerekszoba.hu-nak nyilatkozott a tragédia körülményeiről.

Mint arról beszámoltunk, a tavalyi novemberben két napon belül két kismama is meghalt szülés után a Nyíregyházi Kórházban. A huszonnyolc éves, újfehértói Renáta császármetszéssel hozta világra ikerlányait, később rosszul lett és intenzív osztályra került. A harminchárom éves, háromgyermekes Nikolettának véralvadási problémája volt: kapott gyógyszereket, amelyektől jobban lett, de így is a tervezettnél korábban, császármetszéssel kellett szülnie, végül az ő életét sem sikerült megmenteni. 

Mindkét esetben belső vizsgálat indult, az egyik esethez kapcsolódóan rendőrségi nyomozás is indult. A portálnak az intézmény kommunikációs vezetője most elmondta, hogy a két kismama ellátását nem ugyanaz a kezelőorvos és ügyeletes team végezte.  „A két sajnálatos eset között semmilyen összefüggést nem tárt fel a vizsgálat. Mindkettőnél olyan visszafordíthatatlan és előre nem látható folyamatok indultak el a kismamák szervezetében, amit a legszakszerűbb és a leggondosabb beavatkozás ellenére sem tudtak orvosaink visszafordítani” – közölte Vitkai Éva, aki arra is kitért, hogy a kórház dolgozóit nagyon megrázta a két eset, mert régóta nem volt anyai halálozás az osztályukon.