Megszűnt az eljárás a mentők ellen, akik nem hajtottak be egy haldokló férfihez Csenyétére

Megszűnt az eljárás a mentők ellen, akik nem hajtottak be egy haldokló férfihez Csenyétére

Képünk illusztráció (Forrás: Országos Mentőszolgálat)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az ügyészség szerint nem történt bűncselekmény 2020. január 25-én Csenyétén, amikor két mentő rendőri kíséret nélkül nem volt hajlandó behajtani a faluba, ahová egy 49 éves, haldokló férfihoz hívták őket – írta a Telex. A lap kérdéseire az ügyészség elmondta, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt indult eljárás a két mentő ellen, de az az Encsi Járási Ügyészség idén április 13-án bűncselekmény hiányában megszüntette az eljárást.

A csenyétei Kótai Győző úgy halt meg, hogy egy mentőautó a házától néhány száz méternyire várakozott, ám a mentők nem kívántak bemenni a faluba rendőrök nélkül, mert a férfi hozzátartozói többször megfenyegették a mentők telefonügyeletesét, amiért szerintük nem ért ki időben a rohamkocsi.

Kiss István, a falu polgármestere még 2020-ban az Indexnek elmondta, hogy több falusi egymástól függetlenül újra és újra, egyre idegesebben felhívta a 112-t, és nem kizárt, hogy valóban megfenyegették a diszpécsert. „Ha voltak is ilyen fenyegetőzések, azért elnézést kérnek” – mondta.

Csenyéte az ország egyik legszegényebb települése, és a Telex szerint a faluról az a hír járja, hogy a helyiek néha be sem engedik a faluba azokat, akik nem odavalósiak.

Címkék: Csenyéte