Megteltek a belvárosi teraszok a nyitás napján

Megteltek a belvárosi teraszok a nyitás napján

Az Andrássy úti Szék terasza (Fotó: Magyar Hang/Lukács Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ellepték Budapest belvárosát a közösségi életre vágyó emberek szombat délután, a terasznyitás napján – a Nagykörúton a Király utca magasságában már délután négykor olyan sokan voltak a járdára kitelepedett kocsmákban, mint a járvány előtti időkben. A Föld napja miatt lezárt Andrássy úton programok nem, de járókelők annál többen voltak – sok emberen nem volt maszk, de az Oktogonnál olyat is láttunk, hogy az ott posztoló rendőr rászólt a védőfelszerelés nélkül sétálókra. 

Az éttermek teraszai zsúfolásig megteltek, nehéz volt asztalt találni – egy három generációs családot is láttunk, amint vendéglőről-vendéglőre próbálkoztak. Amikor megkérdeztük őket nem félnek-e a vírustól, azt mondták, már régóta terveztek egy közös éttermi élményt, a felnőttek be vannak oltva, a két gyereket pedig nem érheti nagy baj.

Terasznyitás a Nagykörúton (Fotó: Magyar Hang/Lukács Csaba)

délelőtti riportunk során meglátogatott helyeken sem volt már sehol szabad asztal – a Tompa utcai Palettában már délben teltház volt, igaz, a vendégek csak pizzát és hamburgert választhattak az étlapról, mert dugulás történt a konyhában – úgy tűnik, a sok hónapnyi leállás után a rendszer nem bírta a hirtelen terhelést. 

Terasznyitás a belvárosban (Fotó: Magyar Hang/Lukács Csaba)

Az Andrássy úti Székben előtt is minden asztal foglalt volt szombat délután, a mellette lévő Párizsi Nagyáruház előtt pedig jókora sor állt – mint kiderült, az egykori Divatcsarnok tetején egy teraszbár működik, így az is kinyithatott, és hirtelen több vendég érkezett, mint ahányan elfértek.

Rendőr és katona járőrözik a Liszt Ferenc téren (Fotó: Magyar Hang/Lukács Csaba)

A Liszt Ferenc tér is megtelt élettel, és nem csak az éttermek, hanem a kocsmák teraszai is zsúfolásig teltek. A zajokból ítélve délután ötkor már nem sokan voltak szomjasak – a Becketts ír korcsma előtt akár azt is gondolhattuk volna, hogy visszatért Budapestre az első legénybúcsús csapat a szigetről.

Címkék: terasz, terasznyitás