Megvan a győri időközi választás időpontja

Megvan a győri időközi választás időpontja

Borkai Zsolt (Fotó: Borkai Zsolt Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Január 26-án vasárnap lesz Győrben Borkai Zsolt lemondása után az időközi polgármesterválasztás – erről döntött a helyi választási bizottság. Ez azt is jelenti, hogy a polgármesterjelölteket ajánlani és bejelenteni legkésőbb december 23-ig kell. A kampány pedig így értelemszerűen bőven zajlani fog az adventi időszakban.

Megtalálta a Fidesz Borkai utódját | Magyar Hang

Hivatalosan ugyan nem lehet még tudni, hogy a kormánypártok kit jelölnek a botrányba belebukott politikusuk helyére, de információink szerint – ezt később az ATV-nek is megerősítették – Dézsi Csaba András lehet a befutó. Ő jelenleg is bent ül a közgyűlésben, egyéni körzetét 48 százalékkal nyerte meg. Az ország egyik legismertebb kardiológusa, a helyi Petz Aladár Megyei Oktató Kórház osztályvezető főorvosa.

Az ellenzéki oldalon nagy valószínűség szerint előválasztáson fogják kiválasztani a közös jelöltet. Az október 13-i voksoláson még a DK-s Glázer Tímea volt az ellenzéki pártok indulója, leszámítva a helyi Jobbikot, akik az utolsó héten felrúgták a megállapodást és otthagyták az összefogást.

Ellenzéki előválasztás jöhet Győrben Borkai Zsolt lemondása után? | Magyar Hang

Ezúttal azonban egyáltalán nem biztos, hogy ismét ő fog rajthoz állni. Borkai Zsolt lemondása után a Momentum volt az első, amely az előválasztást javasolta, arra hivatkozva, hogy az már bejött Budapesten és a Ferencvárosban is. Mindkét helyen ugyanis végül az tudott győzni, akit az előválasztáson az emberek leginkább támogattak. Nem sokkal később a Demokratikus Koalíció is amellett érvelt, hogy az új polgármesterjelölt személyéről döntsenek a győriek. A párt jelöltje továbbra is Glázer Tímea.