Megvonnák Novák Katalin élete végéig járó, havi több milliós juttatását

Megvonnák Novák Katalin élete végéig járó, havi több milliós juttatását

Novák Katalin fülbevalói (Fotó: Hadházy Ákos Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Momentum Mozgalom parlamenti frakciója törvénymódosítási javaslatot nyújtott be, amivel megvonnák a lemondott köztársasági elnök, Novák Katalin juttatásait – közölte a párt szombat este.

Ahogy Hajnal Miklós írta az erről beszámoló Facebook-bejegyzésében, a jelenlegi törvények szerint hiába mondott le Novák Katalin, élete végéig jár neki tiszteletdíj (ami most havi bruttó 4,5 millió forint), lakás, háromfős titkárság és autó is többek között. De a politikus szerint „egy pedofilsegítőnek nem jár közpénzen luxusélet”. A Momentum Mozgalom parlamenti frakciója ezért törvénymódosító javaslatot nyújtott be, hogy ezek a juttatások azoknak se járjanak, akiknek az államfői megbízatása lemondással szűnik meg, és vonatkozzon ez Novák Katalinra is.

A Momentum politikusa szerint Novák Katalin lemondatásával Orbán Viktor a bukott köztársasági elnök szoknyája mögé bújt, pedig súlyos felelősség terheli őt a történtekért. „Az állampárt ne a következő aláírógép kiválasztásán törje a fejét, hanem vegyék napirendre a Momentum javaslatát” – követelik.