Menczer Tamás akkor tudja, hogy minden rendben, ha Jeszenszky Géza és Balázs Péter idegesek

Menczer Tamás akkor tudja, hogy minden rendben, ha Jeszenszky Géza és Balázs Péter idegesek

Menczer Tamás (Fotó: Menczer Tamás / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Honnan tudom, hogy valamit jól csináltam? A balliberális oldal külügyesei, Jeszenszky Géza, Balázs Péter és mások idegesek. Ilyenkor tudom, hogy minden rendben van – erről írt Menczer Tamás, a Szijjártó Péter vezette Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára kedden közösségi oldalán.

A politikus leszögezte, ha valaki Magyarország külügyminisztere volt, mint Jeszenszky vagy Balázs, akkor tiszteletet érdemel. – Nem a gondolatai, hanem az általa egykor betöltött tisztség miatt. De ennyi. A balliberális külügyesek gondolataiban ugyanis semmi – vagy legyek finomabb, az úgyis jellemző rám – szinte semmi tiszteletre méltót nem találok – állította. Azzal folytatta, hogy „ezeknek a finom uraknak nem tetszik a mai magyar külügyi stílus. Nem tetszik nekik a magyar érdek melletti kiállás. A magyar érdekért vívott küzdelem (...) Az már túl provinciális és avítt számukra”. – Nekünk viszont semmi más nem számít, kizárólag a magyar érdek. Ezért nem fogunk egyetérteni – valószínűleg soha – tette hozzá.

Az államtitkár így azt üzente „a végtelen tisztelet hangján” a „balliberális fényes tekintetű uraknak”, hogy jobb, ha megszokják a Szijjártó Péter és az ő külügyi stílusát is.

A Magyar Hang a poszttal kapcsolatban kereste a külügyet, amint reagálnak, frissítjük cikkünket.