Menczer Tamás megint nekiment Magyar Péternek

Menczer Tamás megint nekiment Magyar Péternek

Menczer Tamás, a Fidesz kommunikációs igazgatója a Parlamentben. (MTI/Bruzák Noémi)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Itt van ez az új csodagyerek. Volt egy tüntetése, melyen mindenről beszélt, csak a háborúról nem. Nyilvánvalóan azért, mert az amerikaiak megtiltották neki” – állította Magyar Péterről Menczer Tamás, a Fidesz kommunikációs igazgatója a Kossuth rádió péntek reggeli műsorában.

A 24.hu ennek kapcsán emlékeztet Magyar Péter csütörtöki, kormányinfó előtti bejegyzésére, miszerint ő nem háborúpárti. – Fontosnak tartom, hogy Magyarország és egész Európa kimaradjon a háborúból. Nem támogatom fegyverek szállítását Magyarországon keresztül. Fontosnak tartom, hogy a nagyhatalmak mielőbb tárgyalóasztalhoz üljenek, hogy a két éve tartó vérontás végre lezárható legyen – írta a NER-rel szembeforduló politikus.

Az újdonsült kommunikációs igazgató a Kossuth Rádióban válaszolt arra a kérdésre is, hogy jobb-, vagy baloldali politikusnak tartja Magyar Pétert. Szerinte „Magyar Péter hazatalált oda, ahová való, a baloldalra.  Azt mondja, amit a magyar baloldal, akik körülötte vannak baloldali figurák, ugyanazt az utat járja be mint a baloldali hősök”. Szerinte Magyar „baloldali klubokba jár, és baloldali újságírókkal beszél”. 

Menczer újra megszólalt a nemrég állami állásából elbocsátott Tarr Zoltán református lelkészről is, akit azt követően küldtek el, hogy felszólalt Magyar Péter tüntetésén. Úgy látja, az ügy jogilag tiszta, hiszen a lelkész próbaidejét töltötte, amikor is mindenféle indoklás nélkül mondhat fel neki a munkáltató. Emellett a fideszes politikus azt is kijelentette, hogy Tarrt bizalmi munkakörben alkalmazták és nem lehet olyan emberben megbízni, aki meg akarja buktatni a kormányt. Megjegyezte, projekt alapon, szakmai szinten lehet együtt dolgozni olyanokkal is, akikkel más a politikai véleménye, de Tarr „nem szorította háttérbe a politikai nézeteit”.

Magyar Péterrel kapcsolatos cikkeinket itt találja.