Menczer Tamás: Ukrajna uniós csatlakozása is szerepel a nemzeti konzultációban

Menczer Tamás: Ukrajna uniós csatlakozása is szerepel a nemzeti konzultációban

Menczer Tamás (Fotó: Menczer Tamás / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ukrajna európai uniós csatlakozása is szerepel a nemzeti konzultáció kérdései között – derült ki a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkárának szombati facebookos videójából.

Menczer Tamás a közösségi oldalán megosztott videójában azt mondta: Ukrajnában jelenleg háború van, tehát ha az országot felvennék az Európai Unióba, akkor a háborút behoznák a közösségbe, és az uniós források jelentős része is Ukrajnához kerülne. Emlékeztetett arra is, hogy Ukrajnában elvették a nemzeti közösségek, így a magyar nemzeti közösség már meglévő, úgynevezett szerzett jogait, és ezeket a jogokat a mai napig nem adták vissza. „Ön szerint Ukrajnának helye van az Európai Unióban? Mondja el véleményét!” – fogalmazott az államtitkár, miközben Ukrajna csatlakozása melletti érvet egyáltalán nem bírt említeni.  

A jelentős közpénzt felemésztő újabb nemzeti konzultációban szó lesz Brüsszelről, a migrációról és az ukrán búzáról is, minden bizonnyal hasonlóképpen irányított kérdések alapján kérik ki az emberek véleményét.