Mennyibe kerül az új kormányzati plakátkampány?

Mennyibe kerül az új kormányzati plakátkampány?

A koronavírus-járvány miatt elindított gazdaságvédelmi akciótervet népszerűsítő óriásplakátok Pécsen 2020. május 3-án (Fotó: MTI/Sóki Tamás)MTI/Sóki Tamás

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Miután a kormány eddig nem árulta el, mennyibe került a legújabb, a kormány gazdaságvédelmi intézkedéseit hirdető plakátkampány, az LMP az illetékes miniszterhez, Rogán Antalhoz fordul.

A napokban kerültek ki a legújabb óriásplakátok, amelyek a koronavírus-járvány káros gazdasági hatásait enyhítő kormányzati intézkedéseket népszerűsítik: a hiteltörlesztési moratóriumot, a bértámogatást vagy éppen a 0 százalékos vállalkozói hiteleket. A fő üzenet pedig az Orbán Viktor által használt „egyetlen magyar sincs egyedül” szlogen.

Gémesi György: Jóval több a politikai döntés, mint a szakmai | Magyar Hang

Korábban a 444.hu hiába érdeklődött, hogy mit lehet tudni ezekről a plakátokról: hány darabot helyeznek ki és milyen felületekre, illetve milyen költségvetése van a kampánynak, választ ezekre nem kaptak.

Most az LMP próbálkozik. Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője még hétfőn országgyűlési írásbeli kérdéssel és közérdekűadat-igényléssel fordul a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetirodához, hogy a pontos költségeket kiadják. A politikus egyúttal bírálta, hogy miközben az önkormányzatok sorra vezetik be a szociális járadékokat, speciális támogatásokat és látják el megnövekedett feladataikat, addig a kormányzat újabb propagandalátványosságra készül.