Metrófelújítás: szombattól módosul a forgalmi rend az Üllői út–Könyves Kálmán körút csomópontban

Metrófelújítás: szombattól módosul a forgalmi rend az Üllői út–Könyves Kálmán körút csomópontban

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) 3-as metró vonalának Dózsa György úti állomása felújítás után. (Fotó: MTVA / Jászai Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Március hetedikétől, szombattól módosul a forgalmi rend az Üllői út–Könyves Kálmán körút csomópontban, mert a 3-as metróvonal felújítása részeként a Népliget állomásnál liftet építenek.

A BKK korábbi tájékoztatása szerint a repülőtér irányából érkezők által használt sávok közül a népligeti felüljáró mellett lezárják – várhatóan augusztusig – a Rákóczi híd irányába tartó két balra kanyarodó, valamint a Hungária körút felé vezető egy jobbra kanyarodó forgalmi sávot. Helyettük a felüljáró másik oldalán, a városhatár irányába vezető oldalra kerül egy – két irányba – jobbra és balra kanyarodást is lehetővé tévő sáv.

Az átvezetett sáv miatt a Könyves Kálmán körútról az Üllői útra, a városhatár irányába kanyarodó két balra kanyarodó sávból a munkálatok idejére egyet lezárnak.

A BKK azt javasolja, hogy az ideiglenes forgalmi rend ideje alatt az Üllői út-Könyves Kálmán körút csomópont helyett a Vajda Péter út–Könyves Kálmán körút csomópontot vagy a népligeti felüljárót használják a közlekedők.

Metrófelújítás: hétfőtől lezárják az Arany János utca és a Ferenciek tere állomást | Magyar Hang

Ugyancsak hétfőtől pótlóbusz jár a fogaskerekű helyett várhatóan április 9-ig pályafelújítás miatt.

Ahogy arról pénteken már lapunk is beszámolt: a 3-as metró felújításával összefüggésben hétfőtől (március 9.) lezárják az Arany János utca és a Ferenciek tere metróállomást.