Momentum: többszörös áron bérel parkolót a kórházi főigazgatóság

Momentum: többszörös áron bérel parkolót a kórházi főigazgatóság

Üres parkolóház, fotónk illusztráció! (Forrás: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A piaci ár többszöröséért bérel parkolóhelyeket a Szent István téri mélygarázsban az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) – legalábbis ezt állítja a Momentum szóvivője. Tompos Márton az OKFŐ idei szerződéslistájára hivatkozva számolt be róla, hogy a szervezet évi bruttó 10,7 millióért bérel 3 darab parkolóhelyet a vezetőknek a Szent István téri mélygarázsban. A leírás alapján azért, mert ez van a Belügyminisztérium közelében, ami most átvette az OKFŐ irányítását az Emberi Erőforrások Minisztériumától.

A politikus szerint a szerződés ráadásul több szempontból is problémás. – Kezdjük az alannyal: az elérhető információk alapján a SAS Magyarország Vagyonkezelő Kft.-nek nincs mélygarázsa a Szent István téren. Van viszont mélygarázsuk a Széchenyi István téren, ez, ahogy a SAS Kft. is, a Gresham Hotelhez tartozik – írta.

Tompos Márton szerint bármelyik mélygarázst is használja az OKFŐ, akkor is legalább háromszoros árat fizetett érte. A mélygarázsok jelenlegi árai szerint a Grashemnél 2 787 300 forint, a Szent István téri mélygarázsban pedig 2 304 000 forint egy évre 3 autó parkoltatása.

A Momentum szóvivője ezért közérdekű adatigényléssel fordult az OKFŐ-höz, és az alábbi kérdésekre várja a választ:

• Ha azért ennyi, mert mondjuk 3 évre előre foglalták le a parkolóhelyeket, akkor azzal számolnak, hogy 3 évig veszélyhelyzet lesz, és a BM irányítja majd az Emmi alá tartozó OKFŐ-t?
• Ha nem 3 évre terveznek, akkor milyen időtartamra vonatkozik a szerződés?
• Hogy jött ki a 10,7 milliós keretösszeg?
• Melyik az igaz: a Szent István tér vagy a SAS Kft.?
• Miért nem a BM parkolóját használják?