Most bárki szavazhat arról, milyen dalok szóljanak a margitszigeti zenélő szökőkútnál

Most bárki szavazhat arról, milyen dalok szóljanak a margitszigeti zenélő szökőkútnál

Lehet szavazni arról, milyen dalokat játsszon a margitszigeti szökőkút (Fotó: Karácsony Gergely / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Döntsetek ti arról, hogy mi legyen a margitszigeti szökőkút megújult zenei programja! – buzdította követőit közösségi oldalán Karácsony Gergely főpolgármester pénteken.

Kifejtette: a margitszigeti zenélő szökőkút Budapest egyik legnépszerűbb ingyenes látványossága. – Hogy így legyen, az persze komoly tervezést igényel: a látványt 155 fúvókával hozzák létre, minden egyes dalhoz külön komponálják a vízsugarak játékát. Budapest 150. születésnapjára megújítjuk a zenélő szökőkút programját, és úgy tartom helyesnek, ha ezt a budapestiek döntésére bízom – közölte megjegyezve, a jelenlegi zenei programot még az előző városvezetés határozta meg, az egyes zeneszámokról Tarlós István akkori főpolgármester döntött.

A megújuló zenei programba a 8 legtöbb szavazatot kapott dal kerül be, ezeket május 6-ától lehet meghallgatni, és a rájuk komponált vízjátékot megcsodálni a Margitszigeten. A szavazás pénteken indul és március 12-ig tart, a voksokat itt lehet leadni.

Karácsony Gergellyel itt olvasható a Magyar Hang friss interjúja.