Nagy Attila Tibor: Magyar Péter titkai

Nagy Attila Tibor: Magyar Péter titkai

Nagy Attila Tibor

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Fidesznek minden belefér, ami győzelemre segíti őket. Aggasztó, hogy ez a kampány arra tanítja a fideszes szavazókat, hogy nem kell alaposan tájékozódni, hanem indulatból kell szavazni, a politikai ellenfelet pedig gyűlölni kell. Ma az a helyzet, hogy félig-meddig hazugságokkal fölényesen választásokat lehet nyerni – mondta a Fidesz háborús kampányát értékelve Kompország című műsorunkban Nagy Attila Tibor politológus. A politikai elemző szerint súlyos probléma, hogy uniós szakpolitikáról szinte egyetlen pártnál sem esett szó, így a választók nem tudják, mit is fognak majd Brüsszelben tenni Magyarországért azok, akiket ők megválasztanak.

Az elemző szerint Magyar Péter azért sikeres, mert képes a választók érzelmeire hatni, rá tudja venni az embereket arra, hogy együtt énekeljenek vele, és megfogják egymás kezét, egyfajta közösséget teremtve a támogatóiból. Magyar Péter sikerének titka, hogy az elejétől fogva érdekes figura, hiszen kilépett a NER-ből, a Varga Judittal kapcsolatos hangfelvétel nyilvánosságra hozásával pedig egy pillanat alatt hatalmas ismertségre tett szert. Később kiderült az is, hogy tud szónokolni, elképesztő a munkabírása, és van benne szenvedély, ami magával ragadja az embereket. Erre a legtöbb ellenzéki vezető nem képes.

Súlyos hibaként rótta fel ugyanakkor, hogy Magyar Péter sokszor lekezelően beszél a média képviselőivel, időnként sértődöttnek látszik, amiért az újságírók esetleg kellemetlen kérdéseket tesznek fel neki, és nemcsak arról kérdezik, amiről ő beszélni szeretne. – Nem vagyok a tanácsadója, de szerintem erre figyelnie kell, mert ez nem megengedhető. Ő ugyanis arra kér felhatalmazást, hogy politikusként jelentős befolyással legyen az életünkre. Ha ezt kéri tőlünk, akkor igenis válaszolnia kell azokra a kérdésekre is, ami neki nem tetszik. Ha jól szerepel a választásokon, sokan lesznek majd hajlandók csatlakozni hozzá és dolgozni neki akár ingyen, de a szangvinikus természete kockázati tényező – jelentette ki.