Nagy tűz volt a Rákosrendező állomáson

Nagy tűz volt a Rákosrendező állomáson

A rákosrendezői pályaudvar (Fotó: Balogh Roland/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vasúti talpfák gyulladtak meg Budapest XIV. kerületében, Rákosrendező állomás Teleki Blanka utca felőli oldalán – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfő éjjel a honlapján. 

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság éjjeli tájékoztatása szerint Rákosrendező állomás Teleki Blanka utca felőli oldalán egy 100 méter hosszú, 5 méter magas talpfarakás egy része gyulladt meg. A talpfák közelében lévő 32 köbméteres gáztartályt egy mozdony már 300 méterrel távolabbra vontatta. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával fővárosi hivatásos, valamint rózsadombi és zuglói önkéntes tűzoltók, illetve a FOKA Folyami Katasztrófavédelem és Speciális Mentő Egyesület önkéntesei oltják a lángokat. A helyszínre vízszállítók, vízágyúk és munkagépek is érkeztek. A továbbterjedt tüzeket már eloltották, jelenleg egy vízágyú üzemel. A rakat szétbontása azonban még hosszú ideig eltarthat, így elhúzódó oltási munkálatokra kell számítani. A vonatok legfeljebb 20 kilométer/órás sebességgel közlekedhetnek – írták az OKF honlapján.

A Mávinform tájékoztatása szerint a Budapest-Vác-Szob, a Budapest-Veresegyház-Vác és a Budapest-Esztergom vonalon jelentős késésekkel kellett számolniuk az esti vonatokkal utazóknak. A hajnali tájékoztatás szerint fokozatosan áll helyre a menetrendszerű vonatközlekedés, a vonatok immár a Nyugati pályaudvarról indulnak és oda is érkeznek.