Néhány napon belül elindul a Telex, a távozó indexesek új oldala

Néhány napon belül elindul a Telex, a távozó indexesek új oldala

Az új indexes portál induló oldala: a Telex

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kárpáti Márton, a portál alapítója a Nagy Kreatív Hét elnevezésű, fizetős online tartalmakról szóló kerekasztal-beszélgetésen bejelentette, hogy még a héten elstartol az Indextől nyáron távozott újságírók új oldala, a Telex.hu – írta a Kreatív.

Kárpáti elárulta, a kezdeti időszakban minden tartalom szabadon hozzáférhető lesz: egyelőre támogatói kampány zajlik. Az még nem dőlt el, hogy mely tartalmak kerülnek a későbbiekben paywall mögé – vagyis melyik lesz fizetős –, de maga a paywall még el sem készült, ezért nem is lett volna opció azzal indulni. A tartalomról annyit mondott: a nyáron feloszlott, 90 fős Index-szerkesztőség és a 70 fős indulócsapat közti rendkívül erős átfedés miatt az induláskor senki sem fog rettenetesen meglepődni.

Szeptember elején indult el a Telex támogatói oldala, amelyen keresztül két héten belül 30 ezres támogatói közösséget építettek fel. Szeptember közepén Kárpáti Márton arról beszélt, hogy akár 50 fővel is elindulhatnak, nem sokkal később azonban kiderült, hogy az egyik leggazdagabb cseh üzletember, Zdeněk Bakala kétszázezer eurónyi (72,5 millió forintnyi) összeggel segítené a Telex elrajtolását. Ennek ismeretében a szerkesztőség méretét is átszabták a telexesek.

A Telex kezdőnevei közt nem szerepel Dull Szabolcs korábbi Index-főszerkesztő, akinek kirúgása miatt álltak fel az Indexnél az újságírók, de ennek szinte biztosan az oka, hogy Dullt féléves versenytilalmi szerződés köti, csak ennek lejárta után helyezkedhet el másik lapnál.