Nem tudták megbírságolni a Parlamentnél akciózó lengyel LMBTQ-aktivistát

Nem tudták megbírságolni a Parlamentnél akciózó lengyel LMBTQ-aktivistát

Bart Staszewski lengyel LMBTQ aktivista kiakasztotta a magyar parlamentre az “LMBT mentes övezet” táblát 2021. július 3-án (Fotó: Budapest Pride Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bart Staszewski lengyel LMBTQ-aktivista szombaton kiakasztotta a magyar parlamentre az „LMBT mentes övezet” táblát, hogy így tiltakozzon a magyar kormány homofób és transzfób politikája ellen – közölte a Budapest Pride Facebook-oldalán.

– A rendőrök egy órán keresztül igazoltatták Bart-ot: megpróbálták megbirságolni, de nem tudták kitalálni, hogy milyen jogalappal tehetnék ezt, ezért egy órán keresztül vártak a „felsőbb utasításra”. Közben a telefonjukon beírták Bart nevét a Google-be és cikkeket olvastak a munkásságáról. Majd, mivel nem találták ki, hogy miért is bírságolják meg, jobb híján elengedték – írták a Pride szervezői.

Kiemelték azt is, hogy ez nem az első eset, amikor a lengyel LMBTQ-közösség tagjai kiállnak a magyar sorstársaik mellett, hiszen nekik is hasonló autokrata kormánnyal kell megküzdeniük.