Németh Szilárd a Ryanair vezetéséről: Önmagáért beszél ez a lenéző stílus

Németh Szilárd a Ryanair vezetéséről: Önmagáért beszél ez a lenéző stílus

Németh Szilárd (Fotó: Németh Szilárd / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kormány célja, hogy Magyarországon továbbra is ellátási gondok nélkül legyen megfizethető az energia ára és a jövő évi költségvetés pont arról szól, hogy a rezsiköltségeket az elmúlt tíz év árszínvonalán tartsák – erről a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos beszélt a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában az MTI összefoglalása szerint.

Németh Szilárd azt mondta, az ukrajnai háborúra adott rossz, az elhibázott brüsszeli szankciós politika miatt „háborús infláció rengeti meg a világot”, az energiaárak az „égbe emelkedtek”. A magyar kormánynak azonban a haza védelmére és az emberek biztonságára kell koncentrálnia, a kormány nem engedheti meg, a hogy a magyar emberekkel fizettessék meg a háború árát – fogalmazott. A „négy stop” – a rezsi-, a benzinár-, a kamat- és az élelmiszerárstop  – nélkül 6-7 százalékkal lenne magasabb az infláció Magyarországon. A rezsicsökkentést teljes egészében fent kell tartani – jelentette ki Németh Szilárd, hozzátéve, hogy ez nem lesz egyszerű, mert „a háború árnyékában vannak olyan érdekek, amik nem ezt szeretnék elérni”. Értehetetlennek nevezte a brüsszeli szankciós politikát és Magyarország a gázra kivetett szankciókat sem tudja támogatni.

A politikus emlékeztetett arra, hogy a rezsicsökkentés fenntarthatósága miatt hozták létre a rezsivédelmi alapot, jövőre 670 milliárd forint befizetést várnak azoktól a cégektől, amelyek a háború következtében nem az előre tervezett profitot, hanem extraprofitot „zsebelnek be”.
A Ryanair légitársaság kapcsán azt mondta, senki nem vonhatja ki magát a magyar szabályozás alól, senki nem gondolhatja azt, hogy a magyar törvényeken kívül vagy felül áll. Jelezte, komoly fogyasztóvédelmi vizsgálat zajlik a céggel szemben és úgy vélte, hogy önmagáért beszél az a lenéző stílus, ahogy a légitársaság vezetése beszélt Magyarországról. Németh szavaival ellentétben Michael O'Leary valójában nem Magyarországot kritizálta, hanem Nagy Márton gazdasági minisztert nevezte több alkalommal idiótának, illetve őt és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert hasonlította Dumb és Dumberhez az extraprofit-adó miatt.

 

 

Címkék: Németh Szilárd