Népszerű a 219 ezer forintos egyszeri támogatás, már több mint 42 ezren igényelték

Népszerű a 219 ezer forintos egyszeri támogatás, már több mint 42 ezren igényelték

A járvány alatt is volt munkájuk a fodrászoknak (Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az önfoglalkoztatók 219 ezer forintos egyszeri kompenzációs támogatására már több mint 42 ezer igénylést nyújtottak be összesen 9,2 milliárd forint értékben – idézi az MTI Schanda Tamást, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkárát.

Az önfoglalkoztatók kompenzációs támogatásában főként azok a kiskereskedelemben, turizmus-vendéglátásban, szálláshely-szolgáltatásban vagy szabadidő ágazatokban tevékenykedő vállalkozók részesülhetnek, akik alkalmazottak híján nem tudtak ágazati bértámogatásra pályázni – közölte az ITM.

Az átmeneti korlátozásokkal érintett 56 főtevékenység valamelyikét folytató önfoglalkoztatók a garantált bérminimummal megegyező összeget kaphatnak. A 219 ezer forintos egyszeri támogatás mások mellett a fodrászok, kozmetikusok, idegenvezetők, előadóművészek és autósiskolai oktatók számára könnyíti meg az újraindulást.

A program népszerűségét mutatja, hogy a munka.hu oldal minden tizedik látogatója annak részletei iránt érdeklődve keresi fel a foglalkoztatási portált. Csak a felület nyitóoldalára kattintottak többen, mint ahányan a kompenzációs támogatás feltételeit bemutató aloldalon jártak néhány hét alatt. Az igényléseket a járási hivatalok foglalkoztatási osztályaira lehet benyújtani 2021. június 8-ától a veszélyhelyzet megszűnéséig.