Nyomozás indult a Lánchíd megrongált lámpái ügyében

Nyomozás indult a Lánchíd megrongált lámpái ügyében

A felújított Lánchíd (Fotó: Végh László / Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Rongálás vétsége miatt, ismeretlen tettes ellen nyomozást rendelt el a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Lánchíd megrongált lámpáinak ügyében – közölték az enbudapestem.hu oldalon kedden.

A fővárosi önkormányzat portálján korábban tudatták, hogy a Lánchíd négy lámpáját megrongálták. – Van, ahol a műemléken található lámpabúrát betörték, máshol a fele, vagy éppen a teljes üveg hiányzik – írták. A híd déli gyalogosoldalán található négy lámpatestben okozott kár meghaladja a kétmillió forintot (a feljelentés szerint a kár becsült összege: 2 millió 116 ezer 484 forint) valamint az anyagi káron felül a közvilágítás hiánya miatt fokozott balesetveszélyt is jelentenek a hiányzó lámpatestek. – Mindent elkövetünk azért, hogy a szeptember 16-i Lánchíd fesztiválra helyreállítsuk a híd lámpáiban okozott kárt – nyilatkozta a portálnak Pap Zoltán, a Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. ügyvezetője.