Nyomoznak a szolnoki kórházban összecserélt betegadatok miatt

Nyomoznak a szolnoki kórházban összecserélt betegadatok miatt

A szolnoki Hetényi Géza kórház (Fotó: Google Maps)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Közokirat-hamisítás miatt nyomozást rendelt el a Szolnoki Rendőrkapitányság a helyi kórházban történtek miatt – közölte a megyei rendőr-főkapitányság szombaton az MTI-vel.

Az RTL Klub Híradójának riportjából derült ki a napokban, hogy összecserélték két idős beteg papírjait a szolnoki Hetényi Géza kórházban. Minderre úgy derült fény, hogy egy nő bement meglátogatni a koronavírus miatt bekerült 88 éves édesanyját, mert azt mondták neki, hogy már jobban van. Az intézményben azonban azzal szembesült, hogy az ágyban valaki más fekszik. Mint akkor kiderült, az ő családtagja már november 26-án elhunyt, azonban erről nem őt, hanem egy másik családot értesítették. Azt a családot, amelynek hozzátartozója életben volt és az ágyban feküdt.

Piroska Miklós, a kórház főigazgatója a sajtónak korábban azt nyilatkozta, hogy az intézményben valóban betegcsere történt, amelyért a hozzátartozóktól elnézést kértek. A kórház vezetése felvette velük a kapcsolatot, és azonnali, teljes körű vizsgálat kezdődött, hogy milyen hiba okozta a betegek felcserélését.