Olyan áron vezeti be a kormány az egynapos autópálya-matricát, mint amennyi most a 10 napos

Olyan áron vezeti be a kormány az egynapos autópálya-matricát, mint amennyi most a 10 napos

M6-os autópálya (Fotó: Wikipédia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

2024. március 1-től érkezik, és 5150 forintba fog kerülni a 24 órás autópálya-matrica – derült ki a Gazdasági Bizottság hétfői ülésén, melyre Z. Kárpát Dáneil, a Jobbik–Konzervaítok alelnöke közleményben reagált. Mint a politikus emlékezetett, több éve javasolja már a 24 órás pályamatricát, és a mai ülésen választ kaptak Lázár Jánostól arra a kérdésre, hogy mikor és mekkora összegben kerül hazánkban bevezetésre a már az EU által elfogadott matricatípus.

Z. Kárpát Dáneil azt írta, felháborítónak tartják „az autósok horribilis mértékű sarcolását, hisz az idei évben a 10 napos matrica kerül közel ennyibe! A Jobbik-Konzervatívok az eredeti javaslatunk szerinti MAXIMUM 1000 forintos áron vezetné be az egynapos matricát azon autósok érdekében, akik csak rövid időre veszik igénybe az autópályát, példának okáért azért, mert orvoshoz vagy kezelésre visznek egy családtagot.” Idén 5500 forint a 10 napos matrica ára, de már bejelentették, hogy jövőre 6400 lesz. Tavaly pedig még csak 3820 forint volt.