Opus: Mészáros Lőrinc felesége kiszállt, ám a vevők nem esnek messze a (család)fától

Opus: Mészáros Lőrinc felesége kiszállt, ám a vevők nem esnek messze a (család)fától

Mészáros Lőrinc

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mészárosné Kelemen Beatrix kiszállt az Opus Global Nyrt.-ből – számolt be a Budapesti Értéktőzsde honlapja alapján az Mfor. Az erről szóló közlemény szerint Mészáros Lőrinc felesége tőzsdén kívüli ügylet keretében elidegenítette a tulajdonában álló 48 902 911 darab, egyenként 25 forint névértékű törzsrészvényét, amelyek a társaságban 6,97 százalékos szavazati jogot testesítettek meg.

A család összbefolyása azonban nem változott, így is több mint 70 százalékban rendelkeznek a tőzsdei cég részvényei felett, a pakett új tulajdonosai ugyanis egyenlő (2,32-2,32 százalékos) arányban Mészáros Beatrix, Homlok-Mészáros Ágnes, valamint ifj. Mészáros Lőrinc lettek. Arról, hogy miért ruházta át a nemzet gázszerelőjének felesége három gyermekükre a pakettjét, a tájékoztatásban nincs indoklás. 

A családon belüli tőkeátcsoportosítás eredményeként Mészárosék befolyása nem változott, továbbra is az Opus-részvények több mint 70 százaléka felett diszponálnak. Ezen belül Mészárosné Kelemen Beatrix Csillának is maradt részesedése, Mészáros Lőrinccel együtt három cégen – Konzum PE Magántőkealap, Talentis Group Beruházás-szervező Zrt. és Konzum Management Kft. – keresztüli közvetett Opus-részesedésük 63,83 százalék.