Orbán megint csatázik

Orbán megint csatázik

Orbán Viktor a Terror Háza előtti 1956-os megemlékezésen 2018. október 23-án (Fotó: Reuters/Szabó Bernadett)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ismét csatába indult Orbán Viktor Brüsszelben – ezt magától a miniszterelnöktől tudjuk.

Amikor a kormányfő megérkezett a két napos EU-csúcsra a klímatárgyalások kapcsán használta előbb a tárgyalás, majd a csata kifejezést. Az uniós cél az, hogy 2050-re az EU karbonsemlegessé váljon, de ezt a célkitűzést két hónappal ezelőtt a magyar, a lengyel és a cseh kormányfő megvétózta. Ezzel szemben most azt mondta Orbán Viktor, hogy a magyar kormány egyetért ezzel az elhatározással és hajlandó is támogatni egy erről szóló megállapodást – egy feltétellel. Ez pedig az, hogy a brüsszeli bürokratáknak nem szabad megengedni, hogy „megint a szegény emberekkel és a szegény országokkal fizettessék meg a klímaváltozás költségeit”.

EU-csúcs: sok pénzről lesz szó Brüsszelben | Magyar Hang

A miniszterelnök azt mondta, a karbonsemlegesség hatalmas vállalkozás és nagyon sok pénzbe kerül. Volt még egy kitétele a magyar kormányfőnek, azt mondta, mindenkinek be kell fejezni az atomenergiát használó országok bírálatát, mert szerint „nukleáris energia nélkül nincs karbonsemleges Európa”.