Orbán nagyra értékeli Karácsonynak a trianoni évforduló kapcsán hozott döntését

Orbán nagyra értékeli Karácsonynak a trianoni évforduló kapcsán hozott döntését

Orbán Viktor (Fotó: a miniszterelnök Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nagyra értékeli a kormányfő Karácsony Gergely döntését, miszerint ma délután egy percre leáll a fővárosi közlekedés – számolt be róla a Blikk. Orbán Viktort a Parlament trianoni emlékülése után kérdezték arról, hogy fél ötkor megállnak a metrók, a buszok, a villamosok, ahogy erre kérik az autójukban ülőket, a bicikliseket és a gyalogosokat is.

Június 4-én ez a helyes magatartás, hiszen Budapest a nemzet fővárosa – válaszolta a miniszterelnök újságírói kérdésre. A kormányfő hozzátette: a trianoni békediktátum százéves évfordulójának üzenete, hogy lehetnek közöttünk politikai különbségek, de mindannyian ugyanahhoz a nemzethez tartozunk.

Úgy tűnik, Orbán Viktor ebben tehát nem ért egyet Kövér László házelnökkel, aki a szerdai „Magyar Nemzet”-interjújában kijelentette, nem tartja őszintének a kezdeményezést. „A baloldal politikusainak egy kisebb része szégyelli és nem szívesen hirdeti a nemzettel kapcsolatos álláspontját. Más részük politikai számításból próbálja bizonyos kérdésekben nemzetinek beállítani saját magát, de a döntő pillanatban mindig kilóg a balliberális lóláb. Karácsony Gergelyt is ebbe a csoportba sorolom. A harmadik részt a megveszekedett nemzetgyűlölők, Gyurcsány Ferencék és a momentumos élcsapat alkotja, akik gyakorlatilag tőről metszett utódai az 1919-es bolsevistáknak” – jelentette ki a lapnak az Országgyűlés elnöke.