Orbán Viktor a DK árnyékkormányáról is beszélt a frakcióülésükön

Orbán Viktor a DK árnyékkormányáról is beszélt a frakcióülésükön

Orbán Viktor és Kocsis Máté a Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülésén 2022. szeptember 21-én (Forrás: Orbán Viktor/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az orosz-ukrán háború és a brüsszeli szankciók uralták Orbán Viktor beszédét, amikor politikai helyzetértékelést tartott a Fidesz-KDNP kétnapos kihelyezett frakcióülésén Balatonalmádiban – értesült a Magyar Nemzet.

A cikk szerint a miniszterelnök azzal kezdte beszédét, hogy Ukrajna és Oroszország háborúja már nem lokális, a szankciók változtatták globális gazdasági háborúvá. Ma már mindenki számára világos az is, hogy egy elhúzódó háborúra kell számítani, arra készülni, hogy jövőre is folytatódni fog.

A háború – értékelése szerint – aggasztja az embereket, de ami közvetlenül érinti a családokat, az jelenleg az infláció. A választások előtt azt gondolták, hogy tervezhetően alakulnak a gazdasági körülmények a háború ellenére is, azonban Brüsszelben elfogadták a gazdasági, kereskedelmi szankciókat – köztük az olajszállítási szankciókat is, majd rögtön az asztalra került a földgázvásárlási szankció is – ezért 2022 júniusától kezdve a földgáz ára egy hónap alatt megkétszereződött, majd egy újabb hónap alatt megháromszorozódott. Ha megszüntetnék a szankciókat, az árak rögtön megfeleződnének, és az infláció is csökkenne. A szankciók felülvizsgálatára novemberben lesz érdemi politikai lehetőség, ezért arra szólította fel a frakció tagjait, hogy mindent tegyenek meg a visszavonásuk érdekében.

Szóba került a Demokratikus Koalíció által felállított árnyékkormány, itt a lap információi szerint egyesek még azt is bekiabálták, hogy „Soha többet Gyurcsány!”. Orbán Viktor szerint egyébként a brüsszeli bürokraták és a Soros-féle NGO-k ezt az árnyékkormányt szeretnék hatalomra juttatni, ez onnan is világos, hogy ők fizetik őket.

A kormányfő arra is kitért, hogy Magyarország energiaellátása biztosított, lesz elegendő földgáz, van villamos energia és van kőolaj is.