Orbán Viktor: Utasítást adtam a belügyminiszternek és a terrorelhárítás vezetőinek

Orbán Viktor: Utasítást adtam a belügyminiszternek és a terrorelhárítás vezetőinek

Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Utasítást adtam a belügyminiszternek és a terrorelhárítás vezetőinek, hogy a magyar emberek biztonságát minden rendelkezésre álló eszközzel garantálják – jelentette be Orbán Viktor közösségi oldalán azt követően, hogy összehívta a Védelmi Tanácsot. Az ülést a miniszterelnök amiatt hívta össze, mert Irán szombat éjszaka dróntámadást intézett Izrael ellen, ennek részleteiről itt írtunk. A kormányfő leszögezte, elítélik a támadást, ami azzal fenyeget, hogy államközi háború dúlja fel az egész Közel-Keletet. – Ez pedig súlyos fenyegetést jelent az egész világra, benne Magyarországra is – fejtette ki.

A miniszterelnök arról is beszélt, kedden Brüsszelbe utazik, ahol az európai vezetőkkel áttekintik a kialakult helyzetet. 

A kormány még 2022 nyarán jelentette be, hogy megalakult a Védelmi Tanács a miniszterelnök vezetésével. Tagja a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, Rogán Antal, a belügyminiszter, Pintér Sándor, a honvédelmi miniszter, Szalay-Bobrovniczky Kristóf, a külgazdasági és külügyminiszter, Szijjártó Péter valamint a miniszterelnök által kijelölt tagként a nemzetbiztonsági főtanácsadó, Biró Marcell.

Címkék: Orbán Viktor